O fotografie din Craiova anilor ’30 realizată în plin centrul orașului, spre capătul străzii Kogălniceanu. Acest loc, situat în fosta Circumscripție l a orașului, a rămas neschimbat în mare parte, toate clădirile care apar în instantaneul realizat din Hotel New York existând și în prezent.

Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, realizată de Raffaello Romanelli odată cu cea de la Iași, avea să fie mutată în Grădina Unirii (actualul English Park) în septembrie 1944 din inițiativa primarului de atunci al Craiovei, generalul Dumitru Popescu.

Colorizarea acestei imagini a fost posibilă prin implementarea celui mai avansat soft de colorizare existent la ora actuală în lume.

Începând de astăzi, site-urile ,Oltenia mea” și ,,Craiova de ieri” utilizează la colorizarea fotografiilor de epocă o licență de colorizare ce folosește algoritmi de învățare automată care acordă o atenție excepțională detaliilor. Modelul a fost realizat folosind milioane de fotografii reale și a dezvoltat o înțelegere a coloristicii lumii noastre și a culorilor existente în natură. Rezultatele sunt uluitoare.

Toate aceste tehnologii le folosim pentru a putea duce la un nou nivel cercetările noastre legate de trecutul Craiovei și al Olteniei.

Fotografia de mai jos este colorizarea unei imagini alb negru apărute in albumul ,,Craiova de ieri 1927-1947”.

Albumul ,,Craiova de ieri 1927-1947″ este disponibil prin comandă non-stop la adresa olteniamea@gmail.com sau la telefon 0723419561. Livrarea în Craiova se face în cursul zilei în care este făcută comanda, în orice punct al orașului.

De asemenea, albumul este la vânzare în rețeaua librăriilor Cornul Abundenței, precum și la chioșcul din fața Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman din Craiova.

Colorizare și text: Mihai Muraretu

Oltenia mea

Lasă un răspuns