Vestea tristă a transmis-o omul de cultură Valeru Ciurea, bun prieten al meşterului popular, în scurt timp reacţionând oamenii care l-au cunoscut, l-au apreciat şi s-au bucurat de prietenia celui care în martie 2019 a fost distins cu titlul de Tezaur Uman Viu.
„Tezaurul Uman Viu Gheorghe Tănase, meşterul lemnului de la Corbu, va rămâne viu doar în amintirea noastră, a celor care l-am cunoscut şi apreciat. Gheorghe Tănase a trecut în lumea drepţilor în noaptea primei zile de Crăciun a anului 2020.
Ce şi cât a însemnat el pentru arta populară a judeţului Olt şi a României sunt lucruri care au fost recunoscute de către Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial de pe lângă Ministerul Culturii, cel care în anul 2018 i-a acordat titlul de Tezaur Uman Viu UNESCO.

Din păcate, Gheorghe Tănase s-a stins trist, uitat şi abandonat de toate autorităţile care ar fi trebuit să îl sprijine, măcar moral în suferinţa prin care a trecut în ultima perioadă a vieţii sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace acolo, sus, alături de ceilalţi reprezentanţi de seamă ai culturii tradiţionale a Oltului! De iertat, să ne ierte pe noi, cei care nu am putut să îl ajutăm în suferinţă“, este mesajul postat de Valeru Ciurea pe Facebook.

Citeste mai mult: adev.ro/qlymy4

 

 

Lasă un răspuns