Foarte mulți alegători au declarat că au votat cu mortul, motivând că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru ei. Dacă primarul mort decedat va câștiga alegerile, atunci acestea se vor anula și se va organizeza un nou scrutin.

Primar timp de două mandate

Ion Aliman, care candida pentru al treilea mandat, a câştigat pentru prima dată alegerile în 2012. Iar în 2016 a obținut un nou mandat. Comuna s-a dezvoltat foarte mult în mandatele primarului care a fost comandant de vas, el fiind apreciat de localnici.

„Am votat mortul, că a fost primar bun”

Primarul, în vârstă de 56 de ani, a fost răpus de Covid-19 în urmă cu două săptămâni. Buletinele de vot erau deja tipărite și numele acestuia nu mai putea fi șters. De altfel, peste tot în comună se află afișe cu chipul primarului, chiar și pe sediul primăriei.

Unii dintre localnici au recunoscut cinstit că au votat cu primarul mort. Au găsit și argumente pentru a-și motiva această decizie.

Nu se feresc să spună că au pus ștampila pe fostul edil.

„- Cum să-l votați, dacă e mort?

– Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, a spus o localnică.

Lasă un răspuns